Kosttillskott info

Kosttillskott
Många har säkert hört att man ska äta kosttillskott när man tränar utan att veta speciellt mycket om produkten. På den här sidan tänkte vi öka kunskapen om vad kosttillskott egentligen är.

Kosttillskott definieras idag som livsmedel och är vitaminer, mineraler, aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, örter och växtextrakt i koncentrerad form.
Tanken är att kosttillskott ska komplettera eller vara ett tillskott till den vanliga kosten, du bör inte ersätta din vanliga kost med kosttillskott.
När man tränar så ökar behovet av vissa proteiner och mineraler, ett behov som man då bör möta genom att ta kosttillskott med dessa proteiner och mineraler. Även personer som inte äter alla sorters livsmedel eller lider av vissa sjukdomar kan ha ett behov av kosttillskott.
Kosttillskott var från början en form av multivitamintabletter men begreppet har på senare tid breddats till att även inbegripa andra preparat, ibland framtagna på syntetisk väg.
En vanlig myt är att det skulle vara farligt att äta kosttillskott, men det stämmer inte så länge du inte äter för mycket – precis som i princip allt annat. Den rekommenderade dagliga dosen ska alltid stå på förpackningen enligt svensk lag.

Idag är det väldigt vanligt att folk handlar kosttillskott online då det är både smidigt och billigt.

Läs mer om de bästa butiker här: Kosttillskott online

Läs mer om kosttillskott: Wikipedia

Top